пятница, 19 февраля 2016 г.

Історія українського традиційного житла

Лиш працю любимо, що в творчість перейшла,
І музику палку, що серце тисне,
У щастя людського два рівних є крила:
Троянди й виноград, красиве і корисне.
«Історія українського традиційного житла» та «Сучасний  інтер'єр української оселі» стали темою  для чергового зібрання Клубу Активних Жінок «Намисто», яке відбулося 14 лютого 2015 року.
Без сумніву, в розвитку сучасної культури та мистецтва велика роль припадає жінці. Міні-виставка «Мої домашні шедеври» гарно продемонструвала творчий підхід наших «намистинок» до оформлення та  оздоблення своїх осель в сучасному стилі з елементами декоративно-прикладного мистецтва. Учасниці клубу у невимушеній, творчій атмосфері ділилися «мистецькими таємницями» вишивання, з гордістю демонстрували рушники і картини, вишиті їхніми матерями. Найбільше уваги було приділено декоративним подушкам. Виявилось, що це найбільш популярний предмет декорування сучасної оселі. Багато корисних порад було почуто від професіоналів вишивання (в минулому працівників художнього училища) Людмили Поплавської і Галини Яржемської.

На цьому ж засіданні учасники клубу отримали  корисні консультації щодо написання міні-проектів. Учасниця клубу Валентина Гуменна, яка є депутатом Грицівської селищної ради, запропонувала впорядкувати місце відпочинку на березі річки Хомора, написавши міні-проект.



Комментариев нет:

Отправить комментарий